søndag den 20. oktober 2013

når andre låner billeder.

jeg har spottet at et af mine billeder er blevet lånt på min blog, hvordan har i det med at andre låner billeder fra jeres blog? selv er jeg en smule beæret over at se at mine billeder kan bruges i andre sammenhænge, så længe de ikke bliver misbrugt synes jeg det er ok at folk låner og bliver inspireret :)


17 kommentarer:

 1. Hej Lotte, sådan har jeg det også- men også rart hvis der samtidig linkes til min blog hvis det passer ind i sammenhængen?

  SvarSlet
  Svar
  1. ja hvis der linkes vil jeg også blive glad :)

   Slet
 2. Det kommer an på sammenhængen, vil jeg sige. Det gælder mig altid at kunne inspirere. Men hvis nogen viser mine billeder frem, tror jeg gerne jeg vil have, at de nævner hvor billedet er fra, linker tilbage til mig, eller i hvert fald gør opmærksom på at billedet ikke er deres eget :).

  SvarSlet
  Svar
  1. sådan ville jeg også have det hvis det passede ind, i andre sammenhænge tænker jeg bare fedt det kunne bruges her også, jeg deler rigtig gerne hvad jeg har, men jeg bliver ekstra glad hvis jeg får kredit for at være ejeren af billedet eller hvad det måtte være :)

   Slet
 3. Jeg synes der er god pli at spørge først. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. det kan du have ret i, men det gør nu ikke mig noget at der ikke bliver spurgt, jeg forventer heller ikke at nogen spørger inden de evt linker til et indlæg på min blog, jeg tager det som et kompliment uanset :)

   Slet
 4. Må vi høre hvor du har fundet dine foto ?

  SvarSlet
  Svar
  1. hvilke billeder tænker du på, jeg skriver gerne at jeg har "lånt" dem på nettet hvis jeg låner

   Slet
  2. tror jeg misforstod, jeg fandt et af mine billeder på en side på facebook hvor en søgte noget stof :)

   Slet
  3. Ja det var det jeg mente:-) ville bare. Lure hvor du var blevet kendt !

   Slet
  4. denne gang var det på fb, jeg ved at flere har lånt billede når de har linket til mine hækleopskrifter det synes jeg er fedt :)

   Slet
 5. Jeg synes også at det er okay, så længe der bliver linket til ens billede samt blog, men som Anette også skriver, så er det nu høfligt at spørge først efter min mening.

  SvarSlet
  Svar
  1. det er også næsten sådan jeg har det, dog behøver folk ikke at spørge først, jeg vælger selv at gøre mine billeder offentligt tilgængelige så allerede der har jeg givet min accept til at folk gør brug af dem, dog ville jeg blive ked af det hvis de blev misbrugt :)

   Slet
 6. jeg synes det er fedt hvis jeg kan inspirere andre og de bruger mine billeder, men vil rigtig gerne vide at de gør det (ikk et must) og ville blive lykkelig hvis de linkede til mig. Er jo lidt nysgerrig. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. nysgerrigheden kan jeg godt genkende :)

   Slet
 7. Spændende debat/indlæg :)
  Jeg syntes der er stor forskel, fx i dit eksempel hvor der spørges til noget stof, kan jeg ikke se at det gør noget at der ikke linkes...

  Jeg har dog været ude for at nogle af mine billeder er blevet brugt i et indlæg hvor man kan foranlediges til at tro at det er blogindehaveren der selv har taget dem - altså uden link. Det syntes jeg ikke er god stil...

  SvarSlet
  Svar
  1. det er hvad jeg kalder misbrug, det ville jeg blive meget ked af hvis det skete, har du konfronteret vedkommende med at det er dine billeder?

   Slet